Gerard Vos en Christien Koning winnen Bedumer Bosloop

In Bedum werd afgelopen zaterdag de spits afgebeten van de veertiende editie van het BuurContact Loopcircuit met de Bedumer Bosloop. Na de jubileumeditie van de Bedumer Bosloop in 2014 kende deze 26e editie in de personen van de Gerard Vos uit Appingedam en Christien Koning uit Groningen uitstekende en sympathieke winnaars. Vos won de tien kilometer afstand bij de mannen in 33:53 en Koning bij de dames in 43:25.

De wedstrijd werd onder prima weersomstandigheden verlopen en de Loopgroep Bedum had een pittig parcours uitgezet met daarin uiteraard de bekende ‘bult’ op driehonderd meter voor de start/finish als scherprechter, waarop de atleten hun tanden konden stukbijten. Er stonden totaal 193 deelnemers op de vijf en tien kilometer aan de start en ze werden aangemoedigd door veel toeschouwers en familieleden. Fiepko Coolman was opnieuw aanwezig. Hij heeft als enige aan alle zesentwintig edities heeft deelgenomen.

Voorafgaande aan de wedstrijd over vijf en tien kilometer werd er door de jeugd, met totaal veertig lopers in drie verschillende leeftijdscategorieën gelopen op verschillende afstanden door het bos.

Bij de tien kilometer mannen kwamen Gerben Vermij uit Leens in 35:20 en Dries Ameling uit Stedum in 36:43 als tweede en derde over de finish. Bij de dames wisten Elise Kool uit Loppersum in 45:29 en Maaike Robertus uit Groningen in 45:49 als tweede en derde de finish te bereiken.
De vijf kilometer was een gemakkelijke prooi voor Yasmin Hillebrink uit Groningen. Met een zeer sterke tijd van 17:10 - maar liefst veertig seconden sneller dan vorige jaar - wist zij de mannen Mark van Ginkel uit Ten Boer (17:36) en Frank Buigel uit Groningen (18:42) ruimschoots voor te blijven.

Voor, tijdens en na afloop van het evenement werd er geld ingezameld voor de stichting Make a Wish. Loopgroep Bedum wordt bedankt voor de prima organisatie en allemaal tot zien bij de tweede wedstrijd op 9 mei in Stedum!

- uitslagen Bedumer Bosloop zaterdag 18 april 2015
-
foto's Bedumer Bosloop zaterdag 18 april 2015
- foto's Bedumer Bosloop zaterdag 18 april 2015
- filmpje Bedumer Bosloop zaterdag 18 april 2015
- krantenartikel Bedumer Bosloop zaterdag 18 april 2015

By Joomla 1.6 templates